کاهش پیری مغز
غذاهای سالم قدرت مغز را افـزایش می دهند و مانع از ابتلا به زوال شناختی در سننی پیری می شوند. مواد غذایی خاصی ، مانند فولیک اسید ،ویتامین b6 و b12 و اسیدهای چرب امگا3 سلول های مغز را برای ارائه عملکردی بهتر تحریک می کنند. با افزایش سن، سرعت تولید سلول های جدید مغزی کاهش می یابد و بافت مغزمان، از نظر اندازه کوچک می شود. به هر حال، ورزش مرتب و منظم می تواند این روند کاهش که وابسته به سن است را معکوس کند.
تیمی از محققان بین المللی از دانشگاه های کیپ تاون آفریقای جنوبی ، اسلو نروز ، آکسفورد و امارات متحد عربی ، بیش از 250 فرد مبتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) را در اکسفورد مورد مطالعه قرار دادند.
اختلال MCI زمانی رخ می دهد که عملکرد مغز پایین تر از حد انتظار نسبت به سن فرد باشد اما آنقدر قابل توجه نیست که در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند. در حالیکه این بیماری به اندازه دمانس جدی نیست، اما در صورت عدم درمان، پیشرفت کرده و به مرور زمان موجب بروز اختلال حافظه می شود.
این تیم تحقیقات بین المللی در مطالعه خود دریافتند وجود میزان بالای اسیدهای چرب اُمگا3 در بدن می تواند موجب تقویت تاثیر مکمل های مهم ویتامین B شود، که در نهایت منجر به کُندشدن روند کاهش ذهنی در افراد مسن تر مبتلا به مشکلات حافظه می شود.
دکتر سلست دی جیگر، از دانشگاه آکسفورد، در این باره می گوید: «ما قبلا دریافته بودیم که ویتامین های گروه B قادر به کاهش یا پیشگیری از ضعف مغز و کاهش حافظه در افراد مبتلا به MCI هستند. حال در مطالعات جدید خود پی بردیم که اُمگا 3 و ویتامین های گروه B ممکن است با تاثیر بر یکدیگر موجب پیشگیری از کاهش قدرت شناختی مغز شوند.»
در ابتدای این مطالعه از هریک از افراد مجموعه تست هایی برای اندازه گیری میزان قدرت شناخت شان بعمل آمد و برای تعیین میزان اسیدهای چرب امگا3 هم آزمایش خون گرفته شد.
محققان در این باره می گویند: «ما دریافتیم که در افراد دارای سطح پایین امگا3 ، مکمل های ویتامین b دارای تاثیر کم یا فاقد تاثیر بودند. اما در افرادی که میزان امگا3 آنها بالا بود، ویتامین های B در پیشگیری از روند کاهش توان شناختی در مقایسه با دارونما بسیار موثر بود.»
محققان در ادامه به این نتیجه رسیدند که ویتامین های گروه b در افراد مبتلا به MCI که میزان اُمگا 3 خون شان خوب باشد، موجب کاهش روند سرعت تحلیل و پیری مغز می شود.